Lengtemeetsysteem met rollenbaan

Onderstaande prijzen zijn exclusief BTW

Van hoog naar laag sorteren

Hier vind je ons uitgebreide assortiment complete lengtemeetsystemen van het merk Posi-Flex. Deze meetsystemen bestaan uit een lengte aanslag, geanodiseerd aluminium geleideprofiel en stalen rollenbaan.

Lengtemeetsysteem met rollenbaan

Bij Techniek-Specialist.nl kun je ook verschillende gereedschappen bestellen voor in de werkplaats. Een goed voorbeeld daarvan zijn onze lengtemeetsystemen met rollenbaan. Lengtemeetsystemen met rollenbaan zijn ideaal voor het doorvoeren van materialen welke op meerdere vaste posities bewerkt dienen te worden. Onze rollenbaan met lengteaanslag wordt in verschillende industrieën toegepast maar vooral in de hout- en metaalindustrie.

Alle meetsystemen in dit overzicht worden compleet met rollenbaan geleverd. Dit is handig voor als je nog geen tafel of rollenbaan hebt staan aan je machine. Onze rollenbanen zijn in hoogte verstelbaar van 810 mm tot en met 1160 mm, je kunt er dus vanuit gaan dat de rollenbaan altijd goed aansluit op jouw machine.

Voor het eenvoudig bepalen van de lengte kunnen lengtemeetsystemen ingezet worden bij diverse bewerkingsmachines zoals: afkortzagen, zaagmachines, kolomboormachines, knipscharen en ponsmachines. Al onze lengtemeetsystemen zijn van het merk Posi-Flex. Je kan deze lengtemeetsystemen volledig gemonteerd bestellen of als bouwpakket.

Hoe kan ik bestellen?

Via de zoekfilters aan de zijkant kun je specifieke eisen stellen aan het product. Mocht je meer informatie willen over de verschillende filters dan staat hieronder een uitleg voor elke specifieke filter. Nadat je een selectie hebt gemaakt maak je een keuze uit de lengtemeetsystemen en het bestelproces wordt vervolgens afgerond met bekende betaalmethoden als Paypal, iDeal of op factuur.

Indien je advies nodig hebt met het uitzoeken van de juiste meetsystemen dan kun je ons altijd bereiken. Een email kan je sturen naar: info@techniek-specialist.nl. Wil je liever telefonisch met ons contact opnemen? Dan zijn wij bereikbaar op +31 (0) 180 – 417 077.

Filters

Aflezing

Bij de aflezing heb je de keuze uit een analoog en digitaal aflezingssysteem. De digitale lengtemeetsystemen hebben een digitale afleesdisplay. Daarnaast heeft een digitale lengteaanslag een positienauwkeurigheid van 0,1 mm. Het nadeel van digitale aflezing is dat je hier verder geen aanslagen mee kunt doen voor de bewerking van materialen.

Hiervoor heb je analoge aanslagen nodig. De afleesloep van het analoge aflezingssysteem heeft een nauwkeurigheid van 0,5 mm. De aanslagpallen zijn opklapbaar zodat je materialen op meerdere plekken kunt bewerken.

Breedte

Breedte gaat over de baanbreedte van de rollenbaan. Er is hier een keuze tussen 300 mm en 400 mm. Het verschil in deze maten zit in het draaggewicht. Rollen van 400 mm kunnen 75 kg dragen en rollen van 300 mm zijn beperkt tot 50 kg.

Materiaal rollen

In het materiaal van de rollen is ook een keuzemogelijkheid, je kunt hier namelijk de keuze maken tussen kunststof en stalen rollen. Kunststof rollen zijn een voordelige keuze, maar met stalen rollen schaf je een rollenbaan aan van duurzaam materiaal dat een langere levensduur zal hebben.

Soort

Bij soort staan de verschillende types geleideprofiel die bij het lengtemeetsysteem geleverd worden. De geleideprofielen hebben allemaal verschillende afmetingen die uitgekozen kunnen worden voor de toepassing waarvoor ze gebruikt worden. Dit geleideprofiel geleidt de aanslag van het type dat geselecteerd is.

Opklapbaar

De opklapfunctie gaat over of de lengte-aanslag voorzien is van een opklapfunctie. Deze functie helpt bij de doorvoer van materialen welke op meerdere vaste posities bewerkt dienen te worden.

Verend

De verende aanslag zorgt voor een gebufferde opvang van stootkrachten. Met deze filter kun je een selectie maken op basis van of je dit nodig hebt.