Taparmen

Onderstaande prijzen zijn exclusief BTW

Van hoog naar laag sorteren
Bekijk hier onze diverse Taparmen!

Taparmen bestellen bij de specialist!

Bij Techniek-Specialist.nl kun je terecht voor geavanceerde machines zoals taparmen. Taparmen zijn het meest professionele hulpmiddel om schroefdraad te tappen. Met onze tapmachines weet je zeker dat je geen tapbreuk meer hebt en ook geen schuine schroefdraad meer tapt. Deze machines zorgen namelijk voor een zeer efficiënte manier van werken aangezien je niet langer meer het tapgat onder de tap hoeft te leggen. Het voordeel van een tapmachine is dat je deze zeer eenvoudig naar de positie van het tapgat toe kan trekken om de schroefdraad te snijden.

Onze taparmen komen allemaal van het merk Roscamat. Dit merk wordt geproduceerd door Tecnospiro en deze producent zit al meer dan 30 jaar in het vak. De ervaring van Roscamat in het produceren van machines voor het tappen van schroefdraad garandeert dat jij een kwalitatief hoogstaande tappingarm geleverd krijgt die je het werk zo eenvoudig mogelijk maakt.

Bij Techniek-Specialist.nl verkopen wij de elektrische taparmen van Roscamat. In vergelijking met pneumatische taparmen verliezen deze Roscamat tapping machines geen kracht en hebben ze een langere levensduur. De elektrische taparmen zijn door middel van drie M8 schroeven of een stevige klem te bevestigen aan een werktafel of –bank.

In ons assortiment hebben wij vier verschillende schroefdraadtaparmen beschikbaar. Deze taparmen worden geleverd met verschillende aanpassingsopties. De aanpassingsopties maken het tot een zeer specialistisch product dat op maat gemaakt wordt. Om deze reden hebben wij in ons magazijn geen grote voorraad aan elektrische taparmen liggen. De schroefdraadtaparm wordt op maat gemaakt door onze leverancier als wij die bestellen. Zodra wij ze binnen krijgen, sturen wij de taparm direct door naar jou. Ondanks dit uitgebreide proces kun je er vanuit gaan dat je binnen vier weken jouw gepersonaliseerde tapmachine geleverd krijgt!

Hoe kun je bestellen?

Maak een selectie uit de filters en categorieën in het filtermenu hiernaast. Mocht je nog niet weten waar deze filters precies voor staan, dan staan deze hieronder verder uitgelicht. Als je een selectie hebt gemaakt dan kun je hieruit een keuze maken en de producten toevoegen aan je winkelmandje. Het bestelproces wordt hier vervolgens afgerond met bekende betaalmethoden als Paypal, iDeal of op factuur.

Indien je advies nodig hebt over onze taparmen dan kun je ons altijd bereiken. Een email kan je sturen naar: info@techniek-specialist.nl. Wil je liever telefonisch met ons contact opnemen? Dan zijn wij bereikbaar op +31 (0) 180 – 417 077.

Filters aanpassingsmogelijkheden voor taparmen

Alle elektrische taparmen hebben standaard een groot horizontaal bereik. Ook kunnen tapsystemen besteld worden die naast horizontaal ook verticaal schroefdraad kunnen tappen. Voor verschillende manieren van tappen hebben wij dus de juiste taparm beschikbaar. Ook de snelheid bij alle taparmen aanpasbaar, dit bepaald hoe snel jij je werk kan doen. De regel is wel dat hoe sneller de tapmachine is, hoe minder opties je hebt aan schroefdraad die je kan tappen. De maat schroefdraad is voor de verschillende filters gebaseerd op slijpen in staal. Wil je dit weten voor aluminium? Bekijk dan even de productpagina’s.

Motor

Onder de filter ‘’Motor’’ kun je selecteren op verschillende types motoren voor de Roscamat Mosquito tapmachine. Deze taparm is te bestellen met een motor voor standaard snelheden. Een snelheid van 300 rpm (rounds per minute) kan een bereik aan schroefdraad tappen van M2 tot en met M16. Met een snelheid van 600 rpm kun je schroefdraad snijden van M2 tot en met M10.

Je kan ook voor een motor gaan die op beide snelheden kan draaien. Daarnaast heb je voor alle motors de mogelijkheid om voor een roterende kop te kiezen welke in verschillende posities kan werken zodat er zowel horizontaal als verticaal getapt kan worden.

Modules

Voor de Roscamat Tiger en Shark is de tap module het belangrijkst. Dit is een specialistisch stuk gereedschap dat de snelheid van de elektrische taparm reguleert. Het modulaire systeem is doorslaggevend voor het bereik aan schroefdraad maten die ermee geboord kunnen worden. Voor alle taparmen behalve de Mosquito (deze wordt met standaard motorsnelheden geleverd) zijn verschillende modules beschikbaar.

De module geeft ook weer een bereik aan in schroefdraad maten. De schroefdraad zelf tap je met slipkoppen die voor een specifieke schroefdraad maat te bestellen zijn. Deze hebben wij voor alle taparmen beschikbaar en zijn te bestellen in verschillende M-maten. Afhankelijk van je schroeffdraadtaparm en de module die je er op hebt staan, krijg je de populairste maat taphouder met slipkop voor jouw taparm altijd gratis meegeleverd! Bovendien zijn deze allen voorzien van een slipkoppeling die zorgt dat de slipkop slipt zodra de bodem van het gat bereikt is en voorkomt breuk van de tap.

Automatische tap smering

Het is belangrijk om je tap goed gesmeerd te houden. Hier wil je tijdens het werk natuurlijk zo min mogelijk mee bezig zijn. Daarom bieden wij een groot gedeelte van onze tapmachines aan met de optie automatische tap smering. Deze tap smering is bevestigd aan het lagere gedeelte van de taparm. Ook is deze in te stellen per secondes zodat jij zelf kunt bepalen hoe vaak de tap gesmeerd wordt.

Instelbare diepte limiet

Wil je dat de diepte van jouw getapte schroefdraad op de millimeter nauwkeurig gesneden wordt? Wij bieden een groot gedeelte van onze taparmen aan met de optie instelbare diepte limiet. Hierdoor weet je dat je tijdens het tappen nooit te ver doorschiet. Het ‘’depth control system’’ zit ingebouwd in de taparm en biedt maximale controle over de diepte van de schroefdraad.

Merken taparmen

Roscamat Mosquito taparm

De Mosquito taparm kan schroefdraad slijpen van M2 tot M16. Deze taparm heeft de minste aanpassingsmogelijkheden en is daarmee de voordeligste elektrische tapmachine in ons assortiment. De motor en (optionele) automatische tap smering zijn aan te passen met de knoppen op de arm. Hierdoor heb jij altijd de juiste snelheid voor het desgewenste draadtype.

Mosquito tapmachines kunnen besteld worden met een instelbare tappositie. Dit geeft je de mogelijkheid om naast verticaal ook horizontaal te tappen. Mosquito armen zijn bestelbaar met verschillende motors waardoor je een eenvoudige taparm hebt zonder modulair systeem.

Roscamat Tiger taparm

De Tiger taparm heeft meerdere aanpassingsmogelijkheden. Standaard heeft deze elektrische tapmachines de mogelijkheid om schroefdraad te tappen van M2 tot en met M27. Hier moet je echter wel een module voor uitkiezen. Voor de Tiger taparm is een modular system beschikbaar met zes snelheidsmodules beschikbaar die bepalen welke schroefdraad ermee gesneden kan worden.

Tiger tapmachines zijn te bestellen met instelbare tappositie. Je kan dus met deze schroefdraadtaparm zowel verticaal als horizontaal schroefdraad tappen. Ook is deze taparm weer optioneel te bestellen met automatische tap smering systeem. Deze tap smering en de snelheid van de module zijn aan te passen met de knoppen op de arm. Ook is het systeem voor instelbare diepte limiet optioneel bij te bestellen bij de Roscamat Tiger.

Roscamat Shark taparm

De Shark taparm is een volledig systeem dat standaard uitgerust is met automatische tap smering en instelbare diepte limiet. Deze zijn in te stellen met de knoppen op de arm samen met snelheid van de module. Met de Shark schroefdraadtapmachine kun je in eerste instantie schroefdraad snijden van M2 tot en met M36.

Hier zijn zes verschillende snelheidsmodules voor die dit bereik kleiner maken en waar je jouw taphouder met slipkop op kan aansluiten. Shark elektrische taparmen kunnen met of zonder instelbare tappositie besteld worden. De instelbare tappositie biedt de mogelijkheid om in verschillende 90º posities te buigen en kan zowel horizontaal als verticaal tappen.