Taparm Mosquito

Onderstaande prijzen zijn exclusief BTW

Van hoog naar laag sorteren

Taparm Mosquito van Roscamat

Tapmachines van Roscamat helpen jou met het tappen van schroefdraad. Waar je vroeger nog wel eens tapbreuk had of een schuine schroefdraad, is dit met deze professionele tapping machines voorbij. De Mosquito elektrische taparm kan schroefdraad tappen van M2 tot en met M16 en is de meest voordelige en eenvoudige schroefdraadtaparm in ons assortiment.

Deze schroefdraadtapmachine heeft een beperkt aantal aanpassingsmogelijkheden en is daardoor wel het goedkoopste in prijs. Alle tapping arm machines van Roscamat zijn van hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur. Ondanks dat dit de voordeligste uit het assortiment is, doet dit dus niks af aan de kwaliteit van de taparm.

Roscamat Mosquito taparmen hebben een radius van 767 mm en een hoogte 396 (120) mm. Hierdoor heb je altijd genoeg werkruimte voor het tappen van schroefdraad. Als je de tapmachine met instelbare tappositie besteld heb je zelfs een vergrote radius van 885 mm en kun je zowel verticaal als horizontaal schroefdraad snijden.

Mosquito elektrische taparmen worden geleverd met verschillende aanpassingsopties. De aanpassingsopties maken het tot een zeer specialistisch product dat op maat gemaakt wordt. Om deze reden hebben wij in ons magazijn geen grote voorraad aan schroefdraadtaparmen liggen. Deze worden op maat gemaakt door onze leverancier als wij die bestellen. Zodra wij ze binnen krijgen, wordt de tapmachine doorgestuurd naar de klant. Ondanks dit uitgebreide proces kun je er vanuit gaan dat je binnen vier weken jouw gepersonaliseerde taparm geleverd krijgt!

Hoe kun je bestellen?

Maak een selectie uit de filters in het filtermenu hiernaast. Mocht je nog niet weten waar deze filters precies voor staan, dan staan deze hieronder verder uitgelicht. Als je een selectie hebt gemaakt dan kun je hieruit een keuze maken en de producten toevoegen aan je winkelmandje. Het bestelproces wordt hier vervolgens afgerond met bekende betaalmethoden als Paypal, iDeal of op factuur.

Indien je advies nodig hebt over onze taparmen dan kun je ons altijd bereiken. Een email kan je sturen naar: info@techniek-specialist.nl. Wil je liever telefonisch met ons contact opnemen? Dan zijn wij bereikbaar op +31 (0) 180 – 417 077.

Opties voor de Roscamat Mosquito taparm

Motor

Onder de filter ‘’Motor’’ kun je selecteren op verschillende types motoren voor de Mosquito tapmachine. De motor van een taparm is beschikbaar in twee standaard snelheden Een snelheid van 300 rpm (rounds per minute) en een snelheid van 600 rpm. Beide motoren hebben ook een andere kracht waarmee de tap het product ingedraaid wordt. Deze wordt uitgedrukt in Nm (newtonmeters).

Een motor van 300 rpm is geschikt om schroefdraad te tappen van M2 tot en met M16. Met een snelheid van 600 rpm kun je schroefdraad slijpen van M2 tot en met M10. Je kan ook een motor bestellen die op beide snelheden kan tappen. Dan heb je het voordeel van een snelle taparm met de mogelijkheden van het snijden van schroefdraad van de langzamere taparm. De snelheden kun je dan aanpassen met de knoppen op het tapsysteem.

 Motor

 Snelheid (rpm) 

 Max. koppel (Nm) 

 Tapbereik aluminium 

 Tapbereik staal <100 Kg 

 AF220301  

 300

 36

 M2 - M16

 M2 - M16

 AF220201

 600

 17

 M2 - M12

 M2 - M10

 AF220101

 300 / 600

 36

 M2 - M16

 M2 - M16


Instelbare tappositie

Voor iedere motor is ook een variant met een instelbare tappositie te bestellen. Deze heeft dan een kop die geroteerd kan worden zodat je in verschillende posities schroefdraad kan tappen. Dit geeft je de mogelijkheid om zowel verticaal als horizontaal te werken.

Automatische tap smering

Het is belangrijk om je tap goed gesmeerd te houden. Hier wil je tijdens het werk natuurlijk zo min mogelijk mee bezig zijn. Deze tap smering is bevestigd aan het lagere gedeelte van de taparm. Ook is dit systeem in te stellen per seconde zodat jij zelf kunt bepalen hoe vaak de tap gesmeerd wordt. De automatische tap smering is een optie voor de Mosquito tapmachine en kan geselecteerd worden op de productpagina.